Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 14.11.2013.
12:04
Đ. Barović - Vesti A
Poslednjih nedelja značajno je intenzivirana saradnja Srbije i Rusije, a zvaničnici ove zemlje bukvalno su "preplavili" Beograd.
Četvrtak 14.11.2013.12:10
Русија зна шта се дешава овдје само ми не знамо јер се понашамо као човјек кога супруга вара и сазнаћемо за то посљедњи, а ако дође до нових помијерања граница оне ће ићи у корист БГ пашалука...тј. свешће нас због наше не)спремности на бездржавност , а наше границе ће бити безграничне попут оне у јужној Србији, шипци кад хоће прелазе, а ми кад нам дозволе.
Četvrtak 14.11.2013.14:18
Bez Južnog toka i neke ruske mini baze Srbe će nastaviti sa uništavanjem u etape, i nikada im se u volju ni malo gledati neće za zaštitu nacionalnih interesa...
Četvrtak 14.11.2013.14:30
Na pomolu su novi problemi za nas. Naime Hrvatska ne samo da nema nameru da povuce optuzbe za genocid vec namerava da nas tuzi sudu u Strazburu za ratnu odstetu. Sta mislite ko ovde ima bolje pozicije i koga ce EU pre da podrzi da istraje. Vec mogu da vidim ,posto necemo imati ih para da platimo odstetu ,koje teritorije cemo dati da namirimo dug. Toliko o mitskom dozivljavanju RUsije, ako nju zeznemo ostacemo sami i bez prava da trazimo bilo kakvu pomoc. Neka udjemo u ODKB pa cemo da vidimo prvo dali uopste neko sme da smogne petlju da nas napadne a onda cemo videti i na delu da je svaka clanica ove organizacije spremna da nas brani od bilo koga agresora, pa i od Amerike.
Četvrtak 14.11.2013.14:34
"Antiruska propaganda koja se danas u režimskim medijima (pre svega na RTV B92) vodi oko Južnog toka, samo je nastavak ranijih laži koja se vodila oko kupovine Naftne industrije Srbije (NIS) od strane ruskog državnog naftnog giganta Gazproma. Ali, kao što kaže jedna izreka, "samo je vreme nepogrešivo". Za pet godina koliko Gazprom upravlja NIS-om ova kompanija je od gubitaša kojeg su plaćali građani Srbije postala jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u Jugoistočnoj Evropi koja je samo prošle godine na ime poreza u budžet Srbije uplatila skoro milijardu evra."
Četvrtak 14.11.2013.14:34
...To je gotovo 15 odsto celokupnog budžeta Srbije za 2013. godinu. Udeo ove kompanije u našem BDP je čak 8.3 odsto, koliko i celokupne srpske poljoprivrede! B 92 nije rekao da je NIS isplatio 12,4 milijardi dinara na ime dividendi, što je najviše u istoriji Srbije, pri čemu je republički budžet prihodovao oko 4,6 milijardi dinara. U sledeće tri godine NIS će u Srbiju uložiti dodatnih 1,5 milijardi evra što će biti snažan razvojni impuls za celokupnu privredu Srbije imajući u vidu da stotine malih i srednjih preduzeća rade kao dobavljači za NIS....
Četvrtak 14.11.2013.14:36
....U Srbiji je namerno stvoren pogrešan utisak da je preduzeće "Južni tok" isključivo u ruskom vlasništvu. Najveći akcionar "Južnog toka" je ruski Gasprom koji ima polovinu vlasništva u zajedničkom preduzeću ali drugu polovinu poseduju italijanski ENI (20 odsto), francuski EDF (15 odsto) i nemački BASF (15 odsto). Sedište Južnog toka, čiji su vlasnici iz Rusije, Nemačke, Francuske i Italije nalazi se u toliko pominjanom švajcarskom gradu Cugu. U istom gradu gde je osnovano i zajedničko preduzeće Gazproma i Srbijagasa.... pa neka ovo govno analitičarsko od stojadinovića i dalje mantra o nekakvim "pogubnim mitovima" ??' Ovo je čista realnost... Cifre ne lažu...
Četvrtak 14.11.2013.14:37
"Rusija je najveći ekonomski partner Zapada, pre svega u Nemačkoj, sa kojom je prošle godine ostvarila rekordni obim robne razmene od preko 80 milijardi evra. Da nije tako, ne bi ove dve zemlje zajednički učestovale u izgradnji strateškog gasovoda Severni tok. Ako je partnerstvo sa Rusijom dobro za Nemačku, zašto ne bi bilo dobro za Srbiju i za izgradnju kraka gasovoda Južni tok? " ???
Petak 15.11.2013.10:04
Neko je debelo plaćen da Srbiji ne bude dobro ! Sve zemlje svijeta vide interes u saradnji sa Rusijom, od korištenja sirovina do kosmičkih planova !
Četvrtak 14.11.2013.20:54
Gubitak Ukrajine Evropskoj Uniji je razlog preokreta Putina prema Srbiji. Putin: 1. pravi ozbiljan politicki potez ili 2. blefira da uplasi Zapad da odustane od Ukrajine Nije se nadao da ce izgubiti Ukrainu kada nas je izdao od 2003 do danas naivno misleci da ce mu Zapad dozvoliti da obnovi SSSR kao konkurentni blok EU ako izda ex-SFRJ Briselu. Ako Srbija okrene ledja od EU i pristupi Putinovom projektu, to jedino moze *da potrese javno mnjenje Ukrajine*, jer bez Ukrajine Putinov Evro-Azijski ekonomski blok gubi podrsku samih Rusa jer postaje Azijski blok; tj: vele-Turski blok jer je Turska sada u pregovorima da pristupi Putinovom projektu a ostale centralnoazijske turske zemlje slede.
Petak 15.11.2013.10:01
Stojadinović : ne postoji ni pravoslavno ni neko drugo bratstvo dve zemlje...Rusiju zanima samo ekonomski interes i toga treba da budemo svesni ! Ovaj je gluplji nego sam mogao zamisliti ! A šta Stojadinoviću veže Srbiju za zapad, neko bratsvo, vjera bliža nama od pravoslavlja, možda konstantno maltretiranje, bobmardovanje, ucijene, oduzimanje teritorija i slično ! Bogu hvala, Rusi nisu pokazali takav vid " interesa " !
Subota 16.11.2013.21:00
Наравно, испрани мозгови и људи који су плаћени за то ће Србе бесомучно убеђивати да су Србима од Руса много већи пријатељи српски доказани непријатељи САД, В.Британија, Немачка и њихове пудлице и да је једини српски логичан избор неофашистичке евро-атланске интеграције. Или још парадоксалније - да ''љубави'' нема, него само интерес, те је ''логично'' да Србија развија односе са земљама које педантно и свакодневно раде против српских интереса на сваком плану и које држе под окупацијом део српске територије, а да од...мо Русе које нам помажу да повратимо окупирану територију и опљачкана добра. Ко поверује овим идиотима, већи је идиот од њих.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)